"Çocukların Vahşice Kurban Edilmesi" Üzerine


İlgili resim



Pagan inançlara sahip sözüm ona insancıklar binlerce çocuk kurban ettiler. Çocuk kurbanlarının yeğane sebebi bereket ve çoğalmadır. Tanrı'ya bir çocuk verirlerse yaşamın daha bolluk içinde geçeceğini düşünmüşler.  Avrupa, Afrika, Uzak doğu herkes bu barbarlığı tasdiklemiş ve çocuklarının kanını akıtmışlar.




Eski Ahitte çocukların kurban edilmesinden bahseder ve çocukların koruyucu ve esirgeyen bir tanrı olan Molek için kurban ettikleri anlaşılıyor.
Sion tepesinde bulunan tapınaklarda ateşler yakar ve çocuklarını yüzü koyun ateşe atıyorlardı.

Yeremya 19:5-6’da şöyle geçer:
“Çocuklarını ateşte Baal’a kurban etmek için tapınma yerleri kurdular. Böyle bir şey ne buyurdum ne sözünü ettim ne de aklımdan geçirdim. Bundan ötürü buranın artık Tofet ya da Ben-Hinnom Vadisi değil, Kıyım Vadisi diye anılacağı günler geliyor, diyor RAB.” 
Hinnom Vadisi giderek cehennem ile ilişkilenmeye başlamış bundan sonra.
Eski Ahit daha sonra bunu sert bir uslupla eleştirir ve ölüm cezasıyla cezalandırılacağını belirtir.
Levililer 20:2-5’te şöyle geçer:
“İsrail halkına de ki, ‘İsrailliler’den ya da aranızda yaşayan yabancılardan kim çocuklarından birini ilah Molek’e sunarsa, kesinlikle öldürülecek. Ülke halkı onu taşlayacak. Kim çocuğunu Molek’e sunarak tapınağımı kirletir, kutsal adıma leke sürerse, ona öfkeyle bakacağım. Onu halkımın arasından atacağım. Adam çocuğunu Molek’e sunar da, ülke halkı bunu görmezden gelir, onu öldürmezse, adama ve ailesine öfkeyle bakacağım. Hem onu, hem de bana ihanet edip onu izleyerek Molek’e tapanların hepsini halkımın arasından atacağım.”
O dönemde Krallıklarının daha uzun sürebilmesi için çocuklarını kurban etmeyen krallar çocuk kurban etmeye devam ettiler. (kral Manaşşe)
tevratta çocuk kurban edilmesi ile ilgili görsel sonucu
İbrahim peygamber de çocuğunu kurban etmeye yeltenmiştir. İslam inancına göre İsmali, Musevilik inancına göre ise İshak'ı kurban etmek istemiştir; ama Tanrı bir koyun göndererek bunun önüne geçmiştir. 


Çocuk kurbanı hala devam ediyor maalesef  Uganda gibi ülkelerde insancıklar bereket için masum ve merhamete muhtaç bebek ve çocukların kanını akıtıyor. Bakınız: Uganda

Büyücü





Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
-------------------------------------------------------------o-----------------------------------------------------------

Kaynak: 1






Google Plus'da paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder