Tevrat, Adem, Havva ve Sex


  • "Ve Rab, yerin toprağından adamı yarattı ve onun burnuna hayat nefesini üfledi ve adam, yaşayan can oldu" 
  • Ve Rab dedi: Adamın yalnız olması iyi değildir; kendisine uygun bir yardımcı yapacağım"
  • "Ve Rab, adamın üzerine derin bir uyku getirdi ve o uyudu ve onun kaburga kemiklerinden birini aldı ve yerini etle kapadı ve Rab adamdan aldığı kaburga kemiğinden bir adam yaptı ve onu adama getirdi. Ve adam dedi; şimdi bu, benim kemiklerimden kemik ve etimden ettir, buna Nisa denecek, çünkü o, insandan alındı. Bunun için insan, anasını ve babasını bırakacak ve karısına yapışacaktır ve bir beden olacaktır." 
Tevratta bir çift olarak Adem ve Havva yaratılışları anlatıyor.  İzleyen pasajlarda 'ilk günah' ve cennetten çıkarılışları anlatılır.

Tevrat ve Kuran'da cennetten çıkarılış hikayesi anlatılır. Tevrata göre Adem'e yasak meyveyi tavsiye eden Yılan, Kuran'a göre ise şeytandır. Kuran'a göre Şeytan Adem'i ölümsüzlük ile kandırmıştır.

Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “Rabbiniz size bu ağacı ancak, melek olmayasınız, ya da (cennette) ebedi kalacaklardan olmayasınız diye yasakladı.”(Araf,20)

İlgili resim

Tevrat'ta ifade edildiği gibi insan eşi için anasını babasını terk edecek, erkek ile kadının tek vücut olacağını belirtiyor. Diğer bir yorum ise insanın damarında dolaşan şehvettir. Seksin gücüdür.

Cennette Adem ve Havva'ya ne yasaklandı?
Kimi düşünürlere göre yasak meyve cinsel ilişkiydi. Adem ile Havva meşru olmadan cinsel ilişkide bulunmuştur. Tanrı da onları evlenmeden cima yaptığı ve kendisinin kurallarını tanımadığı için "kapıyı biliyorsunuz" deyip cennetten kovdu.

Diğer bir yaklaşıma göre Adem cennet ve seks arasında bir tercih yapmak zorundaydı ve cenneti elinin tersiyle itti ve Tanrı onları cennetten kovdu.

Adem sevgilisi için cenneti elinin tersiyle itti ve aşkının peşinden gitti,  mutlu oldu.

--------------------------------------------------------o----------------------------------------------------------------

Tevrat, Tekvin, Bap 2, ayet 7.
Tevrat, Tekvin, Bap 2, ayet 18.
Tevrat, Tekvin, Bap 2, ayet 21-24



Google Plus'da paylaş

Yazar Unknown

Yazar hakkında bilgi yazılacak.
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder